Over ons

Hof Ter Leeuwe is opgericht door Erik Degeneffe. Het is een rasecht familiebedrijf met ondertussen meer dan 30 jaar ervaring. Zoon Wim en zijn echtgenote Berdien delen de oprechte passie voor paarden en hebben vandaag de teugels in handen.

Hof Ter Leeuwe staat synoniem voor een secure, resultaatgerichte werkwijze gecombineerd met een focus op innovatie en respect voor het dier.

Teamfoto Hof ter Leeuwe over ons

Onze faciliteiten

In 2022 openden we de deuren van onze nieuwe paardencomplex. We beschikken over alle faciliteiten om uw paard secuur en veilig te onderzoeken, behandelen, begeleiden en verblijven. Zo beschikken we o.a. over een eb- en vloedpiste, buitenpaddocks, graasweides met schuilhok en hoogkwalitatief hooi. Onze gezonde populatie draagmoeders is gehuisvestigd in ruime loopboxen met buitenbeloop.

Stallen Hof ter Leeuwe over ons
Stal Hof ter Leeuwe Over ons
Stal Hof ter Leeuwe paard
Weiland Hof ter Leeuwe

Ons team

Het team van Hof Ter Leeuwe bestaat sedert 2023 uit 4 dierenartsen. Zo kunnen we het hele jaar door een continuïteit in onze service handhaven.

Erik Degeneffe
Zaakvoerder

Na zijn studies dierengeneeskunde werkte Erik lange tijd in in een rundvee praktijk. Maar paarden waren én zijn Eriks grote passie. In ’93 hield hij Hof Ter Leeuwe boven de doopvont. Innovatie vormt een rode draad. Van het aanbieden van echo’s, het invriezen van sperma tot embryo transfers: telkens was Erik één van de pioniers.

Dokter dierengeneeskunde

(Universiteit Gent - 1983)

Wim Degeneffe
Zaakvoerder

Net zoals vader Erik heeft Wim een oprechte passie voor paarden. Als broeksventje hielp hij tijdens de schoolvakanties en na zijn studies diergeneeskunde tradt hij in de voetsporen van zijn vader. Wim specialiseerde zich in de voortplanting van paarden.

Master dierengeneeskunde, afstudeerrichting paard

(Universiteit Gent - 2010)

Berdien Boelens
Zaakvoerder

Berdien leerde na haar studies dierengeneeskunde de kneepjes van het vak in een ambulante rundvee praktijk. Als partner van Wim hielp ze vaak mee op Hof Ter Leeuwe tijdens piekmomenten. Niet veel later ging ze er voltijds aan de slag. Berdien speelt een cruciale rol in de uitvoering van OPU, ICSI en de embryotransplantaties.

Master dierengeneeskunde, afstudeerrichting paard - optie herkauwers

(Universiteit Gent - 2012)

Marieke Hermans
Dierenarts

Marieke is sinds jongs af aan een grote dierenvriend. Ook de interesse voor wetenschap kreeg ze met de paplepel binnen van haar mama die professor fysiologie is. Ze begon met paardrijden op haar 13e en ging na haar studies dierengeneeskunde meteen aan de slag met paarden. Thuis heeft ze trouwens ook een hele kudde alpaca’s.

Master diergeneeskunde

(Universiteit Gent - 2011)

Draai mee op ons bedrijf

Ben je een dierenarts of dierenarts-assistent en wil je een stage of job in de dierenzorg? Stuur je CV naar berdien.boelens@hofterleeuwe.be en draai een kweekseizoen (15-02 tot 15-11) mee op ons bedrijf.