Merries

Embryotransfer

Embryotransplantatie is een voortplantingstechniek waarbij een embryo van een donormerrie wordt uitgespoeld en overgeplant in een draagmoeder.

Het embryo wordt op 7 of 8 dagen na de ovulatie uitgespoeld uit de baarmoeder van de drachtige donormerrie. Na het opzoeken en het wassen van het embryo wordt het binnen de 4 uur transcervicaal ingeplant bij een draagmerrie. Na de geboorte blijft het veulen nog bij de draagmoeder tot speenleeftijd.

No items found.
No items found.

In detail

In detail

Meer informatie
en contact

Bedankt! Uw bericht werd vezonden.
Oeps! Er ging iets fout tijdens het verzenden van je bericht.

Veelgestelde vragen

Goed om te weten

Wij zijn een Europees erkend centrum voor embryoproductie. Dit impliceert dat elke merrie die bij ons komt voor embryoproductie elke 90 dagen met negatief resultaat dient getest te worden op Equine Infectieuze Anemie (EIA) en op Contagieuze Equine Metritis (CEM). Wanneer een merrie door ons wordt geïnsemineerd en/of gespoeld voor embryotransfer voeren wij deze testen uit. Indien de merrie niet door ons gespoeld wordt, moet u zelf deze testen uitvoeren en ons de nodige labo-uitslagen voorleggen.

De draagmerrie dient afgehaald te worden op 45 dagen dracht. Zo niet, zijn alle kosten (stalgeld, medicatie, …) vanaf dit punt voor rekening van de klant. Alle info over draagmoederschap vindt u hier.

Voor onze dierenartsen enige ingreep uitvoeren bij uw paard dient u onderstaande gezondheidsverklaring en kaderovereenkomst gelezen te hebben en te ondertekenen voor akkoord.