Merries

Geboortebegeleiding

Wij ontzorgen u graag van de intensieve geboortebegeleiding die een merrie voor en na de geboorte vereist. De drachtige merrie komt 4 weken voor de voorziene bevalling binnen bij ons. Ze krijgt dan een boostervaccinatie, bijkomende ontworming en verhoogd rantsoen.

Vanaf 14 dagen voor de bevalling plaatsen we de merrie in een individuele box en komt ze onder permanente surveillance. Dit gebeurt met camerabewaking en een geboortemelder.

De bevalling gebeurt onder strikt gecontroleerde omstandigheden. Voor een optimale ontwikkeling komt de merrie met het veulen vanaf de eerste dag na de geboorte dagelijks buiten. Na een vlotte bevalling kan de merrie en haar veulen na een paar dagen naar huis.

No items found.
No items found.

In detail

In detail

Meer informatie
en contact

Bedankt! Uw bericht werd vezonden.
Oeps! Er ging iets fout tijdens het verzenden van je bericht.

Veelgestelde vragen

No items found.

Goed om te weten

Reseveer tijdig een plaats voor geboortebegeleiding. De drachtige merrie dient ten laatste drie weken voor de uitgetelde bevallingsdatum binnen gebracht te worden.

Voor onze dierenartsen enige ingreep uitvoeren bij uw paard dient u onderstaande gezondheidsverklaring en kaderovereenkomst gelezen te hebben en te ondertekenen voor akkoord.